Posjet volontera Grawe osiguranja

Kada kažemo „dobro je činiti dobro“ onda to zaista ovisi samo o nama. Dovoljno je odvojiti malo svog vremena, osmijeha ili pažnje, truda, darovati dio sebe i time unijeti novi smisao u svoj i tuđi život, društvo i našu zajednicu.

To su upravo učinili volonteri osiguravajuće kuće Grawe osiguranja koji su došli svi sa istim ciljem, a to je promicati solidarnost i zajedništvo, kako za dobrobit svih građana tako i za dobrobit naših korisnika.

Otvorenog srca i sa velikom radošću kako korisnici tako i djelatnici našega Doma dočekali su volontere, te ne oklijevajući niti trena odmah prionuli na posao. Zajedničkim snagama nizali su se poslovi sljedećim redom: okrečila se blagovaona koju koriste korisnici u pripremnoj jedinici organiziranog stanovanja, okrečila se je prostorija čajne kuhinje, te prostor koji korisnici koriste u slobodno vrijeme za ispijanje kave i druženje. Obojala se ograda ispred zgrade „penzionera“ i orezala živica oko Doma, te na kraju se završilo na našoj poljoprivrednoj ekonomiji gdje se je pobrala paprika i kukuruz.

„Čudesno je to kad se male ruke slože koliko se za nekoliko sati napraviti posla može“.

Ako k tomu dodamo vrijeme koje je bilo naklonjeno da se poslovi koji su bili planirani zaista i odrade onda našoj sreći nije bilo kraja.

Ali nije kraj ovoj priči tu. Nakon završenih poslova čekao nas je miris roštilja i slasnih langošica koji su također zajedničkim snagama pripremili volonteri zajedno sa našim djelatnicima. A sve to ne bi bilo potpuno da se nije sve začinilo sa gitarom i pjesmom, a i ponekim plesom.

I samo za kraj što reći osim da nestrpljivo očekujemo naš sljedeći susret.

Od srca se zahvaljujemo svim djelatnicima osiguravajuće kuće Grawe osiguranja što su svima nama podarili jedno nezaboravno iskustvo.

Hvala Vam što postojite i što je Vaše srce danas bilo na Vašem licu.

Bookmark the permalink.