Natječaj u sklopu IPA IV – “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici”

Program IPA komponenta IV podupire mjere usmjerene na poticanje zapošljavanja, obrazovanja i usavršavanja te socijalno uključivanje. Svrha je podrška socijalnom uključivanju osoba u nepovoljnom položaju kroz razvoj socijalnih usluga u zajednici.

Hrvatski zavod za zapošljavanje je objavio natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu IV. komponente IPA programa – „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici“, a na koji će se svakako, sa svojim prijektom prijaviti i Dom Borova.

Natječaj je namijenjen projektima koji razvijaju socijalne usluge u zajednici usmjerene boljem socijalnom uključivanju osoba u nepovoljnom položaju kao što su starije osobe, osobe s invaliditetom, duševno bolesne osobe, bivši ovisnici itd. te projektima koji razvijaju socijalne usluge u zajednici usmjerene članovima obitelji koji brinu za osobe ovisne o tuđoj pomoći .

U sklopu ovog natječaja održat će se informativne radionice za potencijalne prijavitelje diljem Republike Hrvatske. Stručni radnici Doma Borova, dipl. socijalna radnica Magdalena Muller te dipl. psiholog – profesor Marina Pleša prisustvovale su dvodndnevnoj radionici održane u Križevcima 6. – 7. srpnja u prostorijama HZZ Križevci. Predavač Mladen Vojković održao je izvrsne radionice te na najbolji mogući način prenio svoje znanje sudionicima.

Bookmark the permalink.