Oproštaj korisnika Doma za odrasle osobe Borova od župnika Pavla Filipovića

U svakom trenutku,
slavi Boga
U teškim trenutcima
traži boga
U tihim trenutcima
obožavaj Boga
U bolnim trenutcima
uzdaj se u Boga
U svakom trenutku
zahvaljuj Bogu.

Tako nas je učio naš župnik Pavle služeći Svete mise redovno u našem Domu proteklih devet godina. No došao je trenutak kada smo se morali oprostiti sa našim župnikom jer odlazi dalje služiti Bogu u drugu župu.

Ima neka moć u dobrim ljudima. Žive po svojim riječima i djelima, a najviše po dobroti srca. To je naš župnik Pavle…

Oproštaj je pomalo čudan događaj; ostavi nas bez riječi, zamrsi nam osjećaje. Zbuni nas čak i onda kada je odlazak isplaniran i najavljen, jer se za sami odlazak pripremamo, ali ne uvijek i za rastanak. Ako samo ravnodušni onda to nije rastanak.

Korisnici i djelatnici doma pokazali su toplu emociju i pomalo skrivajući tugu, mogli bismo reći i ovako; bili smo na pola puta između radosti i tuge, ali nadasve zahvalni Župniku na ljubavi i trudu, te njegovim tihim molitvama za sve nas koji smo u potrebi i traženju Boga.
Župnik se obratio na njemu svojstven način korisnicima i djelatnicima, zahvalio nam za sve dobro koje će ponijeti gdje god da došao.

A mi ćemo dodati za kraj da rastanak sa našim Župnikom nije „ zbogom“ već jedno veliko „Hvala“. Da nema rastanka ne bismo znali koliko nam znače oni koji odlaze.

Bookmark the permalink.