“Drugi i drugačiji” – X. Konferencija socijalnih radnika

U Zagrebu se od 09.listopada do 11.listopada 2019.godine održavala X. Konferencija socijalnih radnika pod nazivom ” Drugi i drugačiji”. Ispred Doma za odrasle osobe Borova na Konferenciji su sudjelovale ravnateljica Zlata Rončević, dipl.soc.radnica i stručna radnica Ivana Piljek, dipl.soc.radnica.

Na svečanosti otvorenja u hotelu Sheraton između ostalih sudjelovale su ministrica Vesna Bedeković i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović koja je i otvorila Konferenciju. U svom govoru, predsjednica je istaknula rad socijalnih radnika iznimno važnim i dragocjenim za svako društvo kao zahtjevnom životnom pozivu kojem treba dati veću pažnju i kontinuirano unaprjeđivati sustav socijalne skrbi u cjelini.

Nakon svečanosti otvorenja uslijedila je panel rasprava, brojna stručna predavanja i radionice usmjerene na druge i drugačije, beskućnike, migrante, azilante, Rome, osobe sa mentalnim oštećenjima.

Predavači su u svojim prezentacijama između ostalog iznijeli probleme i izazove sa kojima se susreću u svakodnevnom radu te su se kroz rasprave stvorile neke nove ideje za rast i napredak. Najavljena je izrada prijedloga novog Zakona o socijalnoj skrbi.

Bookmark the permalink.