Državni nogometni turnir u Ljeskovici

Dom za odrasle osobe Ljeskovica bio je domaćin ovogodišnjeg 13. po redu Državnog nogometnog turnira koji je održan 26.09. 2019. u sportskoj dvorani osnovne škole Stjepana Radića u Čaglinu. Na turniru je sudjelovalo osam domova podijeljenih u dvije skupine. Igralo se po sistemu svatko protiv svakoga.

Turniri se prvenstveno organiziraju kako bi se potakao sportski duh osoba sa mentalnim poteškoćama, te njihovo druženje. I koliko god se naglašavalo da nije važno pobijediti, već sudjelovati, korisnici se srčano bore nadajući se pobjedi.

Put u Ljeskovicu je započeo optimistično.
– Ove bi godine mi mogli pobijediti.
– I ja mislim, ove smo godine jaki.
– Bilo bi lijepo da se to dogodi.
– Dečki, izvrsni ste! Dajte sve od sebe i bit će dobro, bodrio je trener osmeročlanu ekipu Doma Borova.
Cijelo vrijeme puta se pričalo i kalkuliralo kako zbaciti sa trona dosadašnje pobjednike, Dom Ljeskovicu, najopasnijeg protivnika ( 12 pobjeda za redom).
Nakon srdačne dobrodošlice domaćina uputili smo se u dvoranu. Mnogi članovi ekipa su već stari znanci, pozdravili su se međusobno i u pravom sportskom duhu, zaželjeli su jedni drugima sreću.
Zvižduk sudca označio je početak prve utakmice. Ekipe okupljene oko svojih trenera pažljivo prate protivnike, njihove poteze i strategiju.

– Molim Dom Borovu neka se pripremi za slijedeću utakmicu, grmi iz zvučnika.
Zadnji savjeti trenera i ekipa je bila spremna za okršaj. Na parketu su lopte bile brze, puno brže nego na travnatom terenu na koji su navikli. U početku ih je to malo iznenadilo, ali su veoma brzo savladali tehniku i odnijeli prvu pobjedu.
Do samog kraja turnira, rezultati su bili neizvjesni. Pomno se patila svaka utakmica. Kako se turnir privodio kraju, uzbuđenje i napetost je rasla. Sve su ekipe bile izvrsne i odlično su se borile.
Nogometaši Doma Borova i nogometni tim Doma Sv. Nedjelja borili su se za plasman za treće mjesto, u kojem je Dom za odrasle osobe Borova odnio pobjedu.

Nakon napornoga dana, ovjenčani broncom oko vrata, vratili smo se u dom gdje su nas dočekali korisnici čestitajući na uspjehu.
Kopačke nisu obješene o klin, već čekaju nove rezultate ove sjajne osmorke slijedeće godine u Osijeku, pobjedniku ovogodišnjeg turnira.

Bookmark the permalink.