Hodočašće u Voćin

Na blagdan rođenja Blažene Djevice Marije 8. rujna koji je u narodu poznat kao Mala Gospa po tradiciji se i ove godine mnoštvo vjernika okupilo u Gospinu svetištu u Voćinu. I naši su korisnici također iskazali želju za odlazak na hodočašće te smo tako u 10 sati krenuli i mi pokloniti se Gospi Voćinskoj. Iako je put do Voćina brzo prošao uz pjesmu i druženje moramo reći da nije manjkalo niti duhovnog raspoloženja.

Po dolasku u Voćin slijedilo je središnje euharistijsko slavlje. Naši su korisnici na ovaj način zahvalili Bogu za sve dobro što im pruža. Ujedno su se i zavjetovali za budućnost samo sa jednom željom; da nam svima bude bolje. Sve nam je išlo na ruku te nedjelje, pa i vrijeme koje je dozvolilo da u šumici objedujemo i okrijepimo se.

Prije polaska iz Voćina stopili smo se još jednom sa mnoštvom hodočasnika, prošetali stazama Voćina i potvrdili da vjerski turizam zauzima zaista posebno značenje za općinu Voćin. Dobrog raspoloženja vratili smo se u dom i prenijeli svima koji nisu bili s nama molitve Gospe Voćinske.

Bookmark the permalink.