Domosong Lobor-Grad

„Tko želi pjevati, uvijek će pronaći pjesmu.“ Ako je za vjerovati ovoj mudroj izreci, a mi vjerujemo, onda ne čudi što smo i mi pronašli svoju pjesmu s kojom smo nastupali na 18. državnom Domosongu čiji je domaćin bio prošlogodišnji pobjednik Dom Lobor-Grad. Krenulo je ovako: kiša…prohladno jutro, no muzika i pjesma zaustavlja sve, pa i vrijeme. Kombi juri sa četiri vesela korisnika punih samopouzdanja i radosti što će baš oni nastupati na ovogodišnjem Domosongu.

I stigli smo u srce Zagorja, u Lobor-Grad. Domaćini su ugostili 15 domova, a svi smo došli sa istim ciljem: otpjevati i biti najbolji. Naši su korisnici uz podršku i pomoć stručnih radnika marljivo vježbali i dobro se pripremili za ovo natjecanje. Miroslav je bio glazbena pratnja i to zamislite istovremeno na gitari i usnoj harmonici. Dok su Marija, Mirjana i Bogomir svojim prekrasnim vokalima otpjevali pjesmu „Kad procvatu u proljeće jabuke“. Naš je nastup bio 14. po redu. Ako je pjesma ta koja pruža mogućnost izražavanja naših osjećaja i raspoloženja onda su nas naša četvorka svojim nastupom zaista dirnula u srce.

Vjerujemo i sve ostale koji su to potvrdili velikim pljeskom. Došao je tako i trenutak da se proglasi najbolji, odnosno najuspješniji nastup. Žiri pravedan i niti malo strog odlučio je ovako: pobjednik 18. Domosonga je… pogodite tko? Da, dobro ste pogodili – Dom Borova! Sreći i veselju nema kraja, ponosno smo izašli na pozornicu i još jednom otpjevali pobjedničku pjesmu, a još ponosnije sa medaljom u ruci vratili se u dom i podijelili radost sa korisnicima i radnicima koji su nam priredili doček za pamćenje.

Bookmark the permalink.