Posjet Špancirfestu

Koncerti, ulični performeri, radionice, izložbe, kreativa, bogata izlagačko prodajna ponuda, gastronomski užici i brojni drugi sadržaji na 10 dana pretvaraju predivnu povijesnu jezgru Varaždina u jedinstvenu festivalsku pozornicu, koja svake godine privuče stotine tisuća posjetitelja, pa je tako ove godine po prvi puta privukla i nas. Sa dva kombija vesela ekipa krenula je put grada Varaždina koji nas je dočekao raširenih ruku i velika srca.

Prekrasan ljetni dan omogućio nam je predivnu šetnju gradom. Prilika je bila vidjeti ljepotu staroga grada, varaždinsku katedralu, crkvu Sv. Nikole koji je ujedno i zaštitnik grada Varaždina. Došetali smo i do kipa Grgura Ninskog te se kako kaže legenda uhvatili za njegov palac i zaželjeli svatko po naosob nešto za sebe. Slikali se jer slike su uspomene koje nam ostaju u cijeloj ovoj našoj varaždinskoj priči. Ugodni mirisi raznih delicija širili su se ulicama grada te tako i nas podsjetili da je vrijeme ručka.

Ručali smo na prekrasnoj terasi hotela “Park Boutique”. Približilo se vrijeme našeg povratka. Sretni i ispunjeni vratili smo se sa jednom novom pričom punom emocija i potvrdili da je grad Varaždin svakako grad koji vrijedi i kojeg treba posjetiti. A mi smo odlazeći obećali da ćemo i sljedeće godine vratiti se ponovno u taj prekrasan grad.

Bookmark the permalink.