Svjetski dan mentalnog zdravlja

Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je 10. listopada Svjetskim danom mentalnog zdravlja. Koliko je mentalno zdravlje bitno govori i definicija zdravlja koju je izrekao Andrija Štampar 1926. godine.

– Zdravlje je stanje potpunog fizičkog, psihičkog i socijalnog stanja, a ne samo odsustvo bolesti.

U Domu za odrasle osobe Borova važno nam je obilježiti sve važne datume, pa tako i ovaj. U prostoru blagovaonice okupio se velik dio korisnika i prigodnim druženjem obilježio ovaj značajan dan.

Kvalitetno druženje uz obilje zabave, najbolji je način da se čovjek osjeća dobro i ugodno, što je korisnicima veoma bitno prvenstveno za njihovo psihičko zdravlje. Stručni radnici osmislili su prigodan program i razne igre u kojima su korisnici pokazali zavidno znanje i vještine. Pogađala se je muzika iz crtanih filmova, „Pogodi što sam“, razne „mozgalice“ i zagonetke su bile nezaobilazni dio, a na kraju je sve to bilo začinjeno vježbom uz glazbu.

Sretna i zadovoljna lica korisnika na kraju susreta najbolji su pokazatelj koliko je druženje važno za njihovo mentalno zdravlje i kako je za sreću potrebno samo malo truda, ljubavi i ljudskosti i topao osmjeh.

Bookmark the permalink.