Zahvala

Dom za odrasle osobe Borova želi se zahvaliti Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na brizi i susretljivosti jer su nam pokazali da nismo sami te nam poslali određenu količinu zaštitne opreme koja će nam itekako dobro doći u ovim osjetljivim trenucima i uvjetima rada radnika u pojačanoj brizi za korisnike.

Prilika je spomenuti i Županijski stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije koji redovno brine o našem Domu, korisnicima i radnicima te su nam u početku, kao i za vrijeme trajanja epidemije olakšali rad na način da su se i oni pobrinuli da dobijemo zaštitnu opremu koja nam je uvelike olakšala rad od samog početka trajanja epidemije COVID-19.

Sretni smo što možemo reći da se za sada sa posljedicama epidemije nosimo jako dobro, a što možemo posebno zahvaliti ogromnom trudu i zalaganju epidemiologinje iz Zavoda za javno zdravstvo “Sv.Rok” VPŽ dr. Darije Petrovčić koja nam je dostupna 24 sata za bilo koju vrstu informacije i savjeta.

Također možemo reći da za sada u našem Domu nismo imali niti jedan slučaj zaraze korona virusom kako kod korisnika tako i kod djelatnika. Treba naglasiti da smo cijelu ovu situaciju shvatili vrlo ozbiljno kao što je to shvatio i Zavod za javno zdravstvo “Sv.Rok” Virovitičko-podravske županije na čelu sa ravnateljem dr. Miroslavom Venusom, koji nam redovno omogućuje, kad god je to potrebno, testiranje kako korisnika tako i radnika.

Trudit ćemo se nastaviti i dalje održavati što kvalitetniju radnu dinamiku sa korisnicima koji su vrlo strpljivi i suradljivi u ovoj za njih novoj situaciji koja im je uvelike promijenila dosadašnji život i njihove navike.

Ovi lijepi proljetni dani veliki su poticaj radnicima za dodatni angažman u što češćem druženju sa korisnicima u vanjskim prostorima Doma, poštivajući pritom sve preporučene mjere, s namjerom olakšati im ovo vrijeme bez posjeta, te odlaženja u svoje obitelji i uopće društvenog života izvan ustanove, raznih izleta, odlazaka u grad, kupovine i slično.

I za kraj kako ono znaju zapjevati naši korisnici “kad se male ruke slože, sve se može, sve se može”.

Bookmark the permalink.